maandag 27 september 2021

Geld lenen zonder BKR toetsing kan een hele onderneming zijn!

En dit om de juiste bank of financiële instelling te vinden die uw krediet gegevens niet zal opvragen bij het BKR. Wat dacht u de inspanningen die u zult moeten doen om een lening af te sluiten als u al een BKR notering heeft. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een krediet of lening af te sluiten als u een negatieve BKR registratie heeft.

Om geld te lenen zonder een BKR toetsing is het eerst van belang te weten wat het Bureau Krediet Registratie, een BKR toetsing en een negatieve BKR is. Door gedegen informatie die u op deze site vindt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Een lening afsluiten heeft nu eenmaal gevolgen voor uw financiële situatie.

Stichting Bureau Krediet Registratie
De Stichting Bureau Krediet Registratie ook wel afgekort als Bureau Krediet Registratie (BKR) is gevestigd in Tiel. Het BKR registreert de door consumenten in Nederland afgesloten financiële diensten, rekeningen en de diverse onder krediet (lening) gerelateerde producten.

BKR toetsing
Van elke consument die een krediet in Nederland heeft afgesloten houdt het BKR een elektronisch dossier bij. Het systeem dat dit alles mogelijk maakt, wordt ook wel het CKI genoemd. CKI staat voor Centraal Krediet Informatiesysteem. In het CKI vindt u alle kredieten (leningen) die een consument heeft afgesloten.

Negatieve BKR
Een negatieve BKR notering krijgt u als op een van uw leningen een betalingsachterstand is ontstaan. Het BKR werkt met zogenaamde coderingen om dit weer te geven. Indien er een betalingsachterstand is ontstaan krijgt u de zogenaamde A codering, deze codering staat gelijk aan het in de volksmond genoemde negatieve BKR.

Geld lenen zonder BKR toetsing
Als u door welke reden dan ook behoefte heeft aan een lening en u een negatieve BKR notering of A codering heeft, kunt u terecht bij een aantal kredietverstrekkers die u geld lenen zonder BKR toetsing. In het kort houdt het in dat de kredietverstrekkers geen toetsing doen bij het BKR met andere woorden uw krediet gegevens worden niet opgevraagd. De kredietverstrekkers kijken in zo een situatie alleen naar uw inkomen en vaste lasten. Met deze gegevens wordt vervolgens vastgesteld wat het maximale bedrag is wat u kunt lenen. Dit wordt in de financiële sector ook wel uw kredietplafond genoemd.

Het is aan te raden om bij verschillende kredietverstrekkers die u geld lenen zonder BKR toetsing een offerte aan te vragen. Hierdoor heeft u vergelijkingsmateriaal en kunt u de voorwaarden naast elkaar zetten en de positieve voorwaarden wegen tegen de minder positieve voorwaarden.

Let wel, een toetsing bij het BKR is bovendien een bescherming voor uzelf, hierdoor kunt u uw kredietplafond niet ongestraft blijven verhogen. Het als maar door lenen kan voor hele vervelende situaties zorgen in uw financiële huishouden. U bent mogelijk niet meer in staat om aan uw financiële verplichtingen te voldoen. U dient er in ieder geval voor te zorgen dat u uw vaste lasten op tijd kunt betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten