woensdag 29 augustus 2018

Wilt u uw doorlopend krediet oversluiten?

Dan bent u hier op het juiste adres. Deze site is opgezet om u te voorzien van de juiste informatie. Wij verstrekken zelf geen kredieten, maar willen u het complete verhaal van “de leningen” laten zien. U heeft een doorlopend krediet of een lening en u wilt uw doorlopend krediet oversluiten of uw lening omzetten naar een doorlopend krediet kijk dan eens op volgende website. Een doorlopend krediet oversluiten is namelijk helemaal niet lastig. Als we alle marketing en overige zaken nou eens weglaten komt het maar neer op één ding hoeveel rente moet u betalen voor uw openstaande bedrag.

Het complete verhaal

Een doorlopend krediet oversluiten roept bij veel mensen nogal eens wat vragen en vooral angst op. Er zijn zoveel aanbieders die goedkoper zijn maar kan ik zomaar overstappen? In het algemeen geld daarvoor maar één antwoord: JA. Een doorlopend krediet is een leningvorm waarbij u kunt opnemen wat u wilt (tot het maximale bedrag) en onbeperkt kunt aflossen. Dit komt omdat de rente van een doorlopend krediet variabel is, wat niet meer wil zeggen dat deze constant veranderd kan worden. U betaalt daarom ook rente over het openstaande bedrag en deze rente wordt constant opnieuw berekend.

Aangezien u onbeperkt en boetevrij kan aflossen op een doorlopend krediet kunt u deze ook gemakkelijk oversluiten. U moet het oversluiten als volgt zien: Afhankelijk van uw inkomen en lasten kunt u een maximaal bedrag lenen. Dit bedrag verandert als uw situatie verandert. Bijvoorbeeld u heeft een doorlopend krediet bij uw eigen bank (wat nog steeds het meeste voorkomt) en u heeft een partij gevonden die u een betere rente kan geven. U vraagt bij deze partij dan een doorlopend krediet aan en tijdens de aanvraag krijgt u de vraag of er nog andere leningen of kredieten zijn die moeten worden overgenomen.

De nieuwe partij bekijkt wat u in uw situatie maximaal kunt lenen. Is de situatie bij u zo dat het huidige bedrag wat u heeft openstaan kleiner of gelijk is aan het maximale bedrag wat u kunt lenen dan kunt u overstappen. De nieuwe partij zorgt er in het algemeen voor dat uw huidige doorlopend krediet wordt afgelost en stopgezet en zal een doorlopend krediet bij hun voor u openen. Het verschil voor u is dan dat u minder rente betaalt en dat u vanaf dat moment aflost aan een andere partij. Een doorlopend krediet oversluiten is niet meer en minder dan dat. Vaak wordt het argument gehoord dat u op dit moment altijd weer kan opnemen van uw krediet en of dat bij de andere partij ook zo is? Dat spreekt voor zich als u een doorlopend krediet afsluit kunt u altijd doorlopend opnemen en aflossen tegen de op dat moment geldende rente. Het verschil zit hem in de manier waarop u iets kunt opnemen. Vaak als u bij uw bank bent heeft u alles onder één dak.

U gaat dan bijvoorbeeld bij uw internet bankieren naar het “kopje” doorlopend krediet en neemt daar een bedrag op. Dit bedrag wordt dan overgemaakt op uw lopende rekening. Als u dat bij één bank heeft zal dat over het algemeen iets sneller gaan dan als u de lening bij een andere partij heeft. U zult dan de andere partij de opdracht moeten geven om geld over te maken naar uw lopende rekening. Hier gaat vaak wat langer overheen dan als u dit bij dezelfde bank doet. U kunt het zien als het overschrijven tussen uw eigen rekeningen bij uw eigen bank of het overschrijven van een bedrag naar een andere bank. Dit zal altijd iets meer tijd in beslag nemen. Maar wees nou eerlijk als u door even geduld te hebben aanzienlijke bedragen kunt besparen dan kan u dan toch niet laten lopen.

Waarom de rentes verschillen?

De reden waarom renten onderling van elkaar verschillen is afhankelijk van meerdere factoren. Een reden is bijvoorbeeld voor hoeveel rente het betreffende bedrijf het geld heeft ingekocht. Want geld is net als praktisch alle andere dingen gewoon “een goed” wat gekocht en verkocht wordt. Echter één van de belangrijkste reden is uw emotie. Het klinkt misschien gek maar als het over geld gaat praten we over vertrouwen en emoties.

De bekende banken bieden u vaak een lening of doorlopend krediet tegen een hogere rente dan een niet zo bekende geldverstrekker. Dit komt omdat de grote banken uw vertrouwen hebben. Terwijl als we het hebben over leningen of doorlopende kredieten dit vertrouwen praktisch is te verwaarlozen. De geldverstrekkers moeten allemaal aan dezelfde eisen voldoen en zoals we in het verleden ook gezien hebben is dat grote bekende banken net zo goed kunnen omvallen. Kortom u heeft hier amper tot geen grip op. U betaalt alleen meer omdat u meer vertrouwen heeft in de bekende banken terwijl dit vrijwel nooit terecht is. Zo hebben de meeste banken verschillende merknamen waarmee zij verschillende marksegmenten bedienen. Een prijsvechter voor mensen die niet veel geven om vertrouwen en de bekende naam voor de mensen die dat wel doen. In de praktijk komt het allemaal uit het “zelfde potje” en blijven de grote banken verantwoordelijk.

Oversluiten naar een persoonlijke lening

Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening of andersom is vaak een ander verhaal. Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening is in de praktijk vaak geen probleem. Natuurlijk wordt er wel gekeken naar uw persoonlijke situatie en wat u maximaal kunt lenen maar als dit binnen de marges valt is het geen probleem om dat te doen. Dat komt zoals al eerder genoemd omdat u uw doorlopend krediet kosteloos mag inlossen. Een persoonlijke lening omzetten naar een doorlopend krediet is vaak een ander verhaal. U zult dan moeten kijken wat de voorwaarden zijn van uw persoonlijke lening en advies inwinnen bij uw huidige geldverstrekker.

Conclusie

Een doorlopend krediet oversluiten zorgt in de praktijk dus zelden voor een probleem. Als u kunt voldoen aan de afbetaling van het doorlopend krediet staan de geldverstrekkers in de rij om uw doorlopend krediet over te nemen. U kunt hiermee vaak een leuk bedrag besparen en daar kunt u vast leukere dingen mee doen. In het menu aan de rechterkant van deze site vind u nog meer informatie over geld. Bijvoorbeeld wat het BKR is en wat het AFM doet en andere dingen. Wij proberen deze site zo up to date mogelijk te houden zodat u altijd beschikt over de juiste en actuele informatie omtrent een doorlopend krediet oversluiten. Wacht niet langer en bekijk vandaag nog hoeveel u zou kunnen besparen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten